Pagina's

12 juli 2013

Tips tegen puistjes. ♥

We hebben/krijgen het vast wel: Puistjes!
Ik zit nu zelf in deze fase, en vind het verschrikkelijk.
Ik probeer er alles aan te doen om ze weg te halen.
Probeer jij dat ook? Maar lukt het niet? Misschien kunnen deze tips je helpen!
Reinig je huid 2 keer per dag, 's ochtends en 's avonds. 's Avonds is vooral belangrijk: Je huid herstelt in de nacht, als het nog vol zit met make-up, kan het ook niet helen.
Scrub je huid. Doe dit niet te vaak, 1 of 2 keer per week is voldoende. Doe het ook niet met een lichaamscrub, die zijn grover dan scrubs voor je gezicht.
Gebruik het beste geen concealer/foundation/poeder, het verstopt je puistje alleen maar. Wil je ze toch bedekken, kan je eventueel zoeken naar producten die daar speciaal voor zijn gemaakt.

Benieuwd naar meer tips tegen puistjes? Lees verder.
Knijp puistjes (het liefst) niet uit. Wil je het toch doen: Doe het dan met schone handen, anders kunnen de bacteriën op je handen weer voor infecties zorgen.
Stress kan ook puistjes veroorzaken, of het juist verergeren van je puistje, dus slaap goed, en ontspan.
Drink veel water, hiermee zorg je dat je geen droge huid krijgt. Want als je een droge huid heb kunnen dode huidcellen niet goed worden weggehaald.
Ook als je bijvoorbeeld gel of iets anders in je haar hebt, kan dat puistjes veroorzaken op bijvoorbeeld je voorhoofd, ook hoofdbanden, en in de winter ademen in je sjaal (bijvoorbeeld) kan puistjes veroorzaken of versterken. Het kan eventueel ook dat je haar gewoon vet(tig) is.
Het kan ook in de familie zitten. Of in de puberteit, dan begint het: Hormonen.
De talgklieren maken meer talg aan, waardoor puistjes ontstaan.
Puistjes kunnen ook een ontsteking van een haarzakje zijn.
Reinig het liefst niet met een oliebasis, dat is meestal vetter dan bijvoorbeeld melkbasis.
Ijsblokjes en tandpasta? Dit is een feit wat ik heb gelezen: Ijsblokjes verminderen de roodheid van je puistjes. Tandpasta heb ik van mijn moeder geleerd, heb er echter nooit iets van gemerkt.
Dit waren al mijn tips!